- Vistu šķiņķīšus pārkaisa ar sāli un pipariem, dziļā pannā sakarsētā eļļā apgrozot apcep un izņem no pannas.
- Vietā liek sasmalcinātu sīpolu un cep caurspīdīgu, liek klāt rīvētu ingveru un saberztu ķiploku, brīdi pasautē, pārkaisa sāli, iemaisa kariju, kurkumu un Kajennas piparus.
- Pievieno rozīnes, kokosriekstu pienu, liek atpakaļ pannā šķiņķīšus, uzvāra un lēni sautē gatavus – aptuveni 15 minūtes.
- Iemaisa citrona sulu, ja vajag, pēc garšas pieber vēl sāli un sasmalcinātas koriandra vai pētersīļu lapiņas.
- Liek klāt šķēlītēs sagrieztus banānus, uzmanīgi iemaisa mērcē un izkarsē. Kariju pasniedz ar vārītiem rīsiem, pārkaisītu ar grauzdētiem zemesriekstiem.
Eksotiskais vistas karijs ar banāniem
11. oktobris, 2021
Komentēt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Vistas karijs ar banānu
Kaut kas jauns un neierasts pusdienām vai vakariņām – vistas karijs ar banāniem. Izmēģiniet – maigā vistiņa un sātīgie banāni patiesībā sader ļoti labi!