Piparade ir tradicionāls Francijas Basku reģiona ēdiens, ko gatavo no sīpoliem, zaļajiem pipariem un tomātiem, papildinot arī ar čili. Piparade tiek pasniegts gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva.
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Sastāvdaļas:
jēra muguras fileja
labi daudz garšvielu- kuminu (romiešu ķimenes), koriandru, kanēli, maltu saldo papriku, sāli, piparus, cukuru
1 mazs sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 svaiga kukurūzas vālīte
2 palieli tomāti
1 dzeltena paprika
1 sarkana paprika
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 ēdamkarote sviesta
etiķis (vīna, ābolu, ķiršu vai cits) pēc garšas un patikšanas
Mērcei
2 saujas svaigu (vai saldētu) upeņu
75-100 g jebkādas augļu sulas (piemēram upeņu, ābolu vai apelsīnu, vislabāk- svaigi spiestu)
2 ēdamkarotes cukura
20 g stiprā alkohola (konjaka, brendija, kalvadosa vai kāda cita)
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!