Santa.lv
Developer mode enabled
  • Meklēt recepti

    Šokolādes siera kūka

    Deserti
    Sandija Šēnberga
    3. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šokolādes siera kūka
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Šokolādes siera kūka
    Ja jau krist grēkā un baudīt kūku tad šo – samtaini krēmīgo, šokolādīgo, skaisto šokolādes siera kūku! Turklāt tā nav jācep!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    • Pamatnei sablendē cepumus, samaisa ar kausēto sviestu un ar pirkstiem vai kartupeļu stampiņas palīdzību iespiež ar cepampapīru izklātas formas pamatnē. Noliek vēsumā.
    • Želatīnu uzbriedina un izkausē.
    • Šokolādes izkausē.
    • Krēmsieru saputo ar saldo krējumu un cukuru un pievieno izkausētu želatīnu.
    • Sadala uz pusēm. Pusei pievieno piena, pusei tumšo šokolādi.
    • Uz pamatnes klāj gaišāko masu, virsū tumšāko. Liek ledusskapī sastingt.
    • Jāuzmanās, lai krēmsiera un saldā krējuma masa nav pārāk auksta un šokolāde sastingst, pirms paspēj sajaukties, tādēļ drošāk krēmsieru ņemt istabas temperatūrā.
    • Pirms pasniegšanas grezno ar saputotu saldo krējumu un kausētu šokolādi.
    • Ja kūku grezno ātrāk, saldajam krējumam pievieno želatīnu.

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk