Santa.lv
Developer mode enabled
  • Meklēt recepti

    Šokolādes krēms ar apelsīnu mērci

    Deserti
    Daina Lapiņa
    7. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šokolādes krēms ar apelsīnu mērci
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Šokolādes krēms ar apelsīnu mērci
    Viegls un samtains šokolādes krēma deserts, pārliets ar atspirdzinošu apelsīnu mērci. Lielisks duets!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    1st

     

    • Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno kakao, labi sakuļ un iemaisa uzkarsētu pienu.
    • Lej katliņā, uz uguns maisot lēni karsē, līdz maisījums nedaudz sabiezē, bet neuzvāra.
    • Noņem no uguns, iemaisa un izšķīdina aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu.
    • Atdzesētā, bet vēl nesastingušā masā iemaisa saputotu krējumu. Ledusskapī sastindzina.
    • Mērcei vienam apelsīnam nogriež plāno oranžo miziņu, no abiem izspiež sulu.
    • Miziņas un sulu liek katliņā, pievieno krustnagliņas un cukuru, dažas minūtes lēni vāra.
    • Maisot pievieno 2 ēdamkarotēs ūdens iejauktu cieti, uzvāra.
    • Izņem miziņas un krustnagliņas, ja vēlas, iemaisa liķieri un rozā piparus.
    • Sastingušu krēmu pasniedz, pārlietu ar apelsīnu mērci.

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk