Kā gatavot brūkleņu krēmu:
- No tikko pagatavota vai – vēlāk – uzglabāta biezeņa var gatavot lielisku krēmu, ko izmanto kā pildījumu tortēm un kūkām, ēd ar grauzdiņiem, cepumiem, augļiem, mīkstajiem sieriem un pankūkām.
- Lai pagatavotu krēmu, biezeni sajauc ar cukuru, mīkstu sviestu un olām, nelielā karstumā apmaisot lēni vāra, līdz sabiezē, tad atdzesē. Arī šādu krēmu ledusskapī var uzglabāt ilgāku laiku.
NODERĪGI
► Ja nepatīk brūkleņu nelielais rūgtumiņš, ogas pirms apstrādes blanšē uzkarsētā ūdenī. Taču labāk to nedarīt, jo brūklenes tad zaudē kaut ko no savas īpašās garšas un vērtības.
► Biezenis labi garšo ar biezpienu, pankūkām, rupjmaizes kārtojumos un sacepumos, pīrāgu pildījumos.