Santa.lv
Developer mode enabled
  • Meklēt recepti

    Rīsi ar cūkgaļu saldskābā mērcē

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    19. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rīsi ar cūkgaļu saldskābā mērcē
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Rīsi ar cūkgaļu saldskābā mērcē
    Vienkārši pagatavojama, taču gana interesanta un eksotiska vakariņu recepte – cūkgaļas strēmelītes ar ananāsiem, papriku un saldskābu tomātu mērci. Var pasniegt ar rīsiem, vai arī nūdelēm, kuskusu, bulguru vai citām piedevām pēc izvēles.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

     

    • Rīsus vāra sālsūdenī irdenus. Tikmēr gatavo pārējo.
    • Saldskābajai mērcei kukurūzas cieti iemaisa tomātu mērces, sojas mērces, etiķa un brūnā cukura maisījumā, pievieno 8 ēdamkarotes konservēto ananasu sīrupa.
    • Pannā labi uzkarsētā eļļā apgrozot īsu brīdi cep strēmelītēs sagrieztu cūkgaļu, pārkaisa sāli, piparus un no pannas noņem.
    • Pannā liek gabalos sagrieztas paprikas, cep pāris minūtes, tad liek klāt gabalos sagrieztas ananasu ripas un tomātiņus, īsu brīdi cep un iemaisa sagatavoto mērci.
    • Pielej pāris ēdamkarotes ūdens, maisa, līdz sabiezē.
    • Liek atpakaļ pannā ceptās cūkgaļas strēmelītes, maisot no jauna uzkarsē un tad pannu no uguns noņem.
    • Cūkgaļu saldskābā mērcē pasniedz ar vārītiem rīsiem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk