Santa.lv
Developer mode enabled
  • Meklēt recepti

    Recepte no Amerikas. Pekanriekstu pīrāgs

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    2. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pekanriekstu pīrāgs
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Pekanriekstu pīrāgs
    Amerikāņu klasika. Pasakains pīrāgs – sātīgs, krēmīgs, bagātīgs pildījums kraukšķīgā drupenā pamatnē.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    1st 40m
    • Pagatavo pamatni 
    • Sviestu sagriež mazos kubiņos, kopā ar miltiem un sāli saberž graudainu.
    • Lej klāt 3–4 ēdamkarotes ūdens – ja vajag, vairāk, bet tikai tik daudz, lai, to iemaisot un saspiežot, mīkla turas kopā.
    • Saveltu bumbā un ietītu plēvē mīklu uz 30 minūtēm noliek ledusskapī.
    • Mīkla der visiem pīrāgiem, pēc patikas tai var pievienot garšvielas.
    • Mīklu plānā kārtā izrullē uz miltiem pārkaisītas virsmas.
    • Gatavo pīrāgu 
    • Mīklu izrullē un ieklāj 23 cm lielā veidnē, maliņu līdz ar augšu nolīdzina un pēc patikas saveido.
    • Kamēr gatavo pildījumu, noliek aukstumā.
    • Viegli sakultas olas sajauc ar sīrupu, cukuru, iemaisa kausētu sviestu, vaniļu un sāli, beigās iemaisa sakapātus pekanriekstus.
    • Pildījumu ielej pamatnē, veidni liek krāsnī 180 grādu temperatūrā, cep 30 minūtes.
    • Pa to laiku gatavo pārklājumu virsai.
    • Mazā katliņā izkausē sviestu, iemaisa brūno cukuru un medu, maisot izkausē. Iemaisa riekstus.
    • Maisījumu uzklāj pusceptajam pīrāgam, vienmērīgi izkārtojot riekstus.
    • Cep vēl 15– 20 minūtes.
    • Izceptu pilnībā atdzesē, tad griež gabalos.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk