Santa.lv
Developer mode enabled
  • Meklēt recepti

    Melleņu un nektarīnu plātsmaize

    Deserti
    Daina Lapiņa
    9. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    **Melleņu un nektarīnu plātsmaize**
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    **Melleņu un nektarīnu plātsmaize**
    Kas gan būtu vasara bez gardām plātsmaizēm? Šī būs īpaši maiga un sulīga – ar mellenēm un sulīgajiem nektarīniem.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    1st 20m
    • Gatavo plātsmaizes pamatni.
    • Saputo sviestu ar cukuru un šķipsniņu sāls, iemaisa olas dzeltenumu, pienu un piesijā miltus, visu sastrādā stingrā mīklā. Uz 30 minūtēm noliek aukstumā.
    • Izvāra krēmu – olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, iemaisa miltus, labi sakuļ, lai nav kunkuļu un pievieno uzkarsētu pienu ar sviestu.
    • Lej katliņā, liek uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot karsē, līdz sabiezē viendabīgā krēmā. Padzesē.
    • Mīklu ieklāj 20 × 30 cm lielā cepampanniņā, ar dakšiņu sadursta un uz 10 minūtēm liek cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā.
    • No krāsns izņem, nedaudz padzesē un pārklāj ar pagatavoto krēmu.
    • Virsū kārto šķēlītēs sagrieztus nektarīnus un mellenes, pārkaisa ēdamkaroti cukura.
    • Krāsnī 200 grādu temperatūrā cep 20–25 minūtes.
    • Atdzesētu pārkaisa ar pūdercukuru un sagriež gabalos.

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk