Santa.lv
Developer mode enabled
  • Meklēt recepti

    Liesmotās franču pankūkas Crêpes Suzette

    Deserti
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    29. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Crepes Suzette
    Crepes Suzette
    Sagādā mīļajiem garšīgu pārsteigumu – slavenās liesmojošās franču pankūkas! Par alkohola saturu nesatraucies – pankūkas aizdedzinot, tas pilnībā izgaros, atstājot vien patīkamu un saldu pēcgaršu.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    1 vērtējumi
    5/5

     

    • Ar mikseri sakuļ olas, pievieno pienu, sāli un ūdeni, sakuļ. 
    • Pakāpeniski piesijā miltus, pievieno apelsīna miziņu, sajauc, līdz masa ir šķidra un viendabīga. Atstāj ledusskapī uz stundu. 
    • Platu, lēzenu, ietaukotu pannu uzkarsē. Tajā izkausē tējkaroti sviesta un lej mīklu, pārliecinoties, ka tā vienmērīgi izklājas uz pannas.
    • No vienas puses cep apmēram minūti, uzmanīgi apgriež un cep vēl pāris mirkļu.
    • Gatavas liek citu virs citas, katru viegli apziežot ar piciņu sviesta. Glabā siltumā. 
    • Pannā uz vidēji lielas liesmas izkausē pusi sviesta, līdz tas sāk putot.
    • Pannu noņem no uguns un sviestā iekaisa pusi cukura.
    • Uzmanīgi pievieno pusi liķiera – tas aizdegsies. Liesmai ļauj noplakt, rūpīgi samaisa.
    • Katru pankūku iegremdē sīrupā, tad saloka un liek šķīvjos. 
    • Pannā izkausē atlikušo sviestu, iemaisa atlikušo cukuru, ka arī atlikušo liķieri.
    • Iegūto mērci pārlej pankūkām. 
    • Pankūkas var pasniegt ar karoti vaniļas saldējuma. 

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk