Santa.lv
Developer mode enabled
  • Meklēt recepti

    Kulfi – saldējums no Austrumiem, ko viegli pagatavot mājās

    Deserti
    Daina Lapiņa
    18. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kulfi
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Kulfi
    Kulfi ir saldējums no Indijas. Tur to tradicionāi gatavo, ilgi karsējot pienu. Taču šo saldējumu var pagatavot arī ātri un vienkārši – talkā ņemam kondensēto pienu. Ļoti vienkārša un laba recepte, kurai nav nepieciešama saldējuma mašīna, un pat ne vairākkārtēja apmaisīšana.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

     

    • Safrāna šķipsniņu pārlej ar 1 ēdamkaroti karsta ūdens un atstāj izmērcēties, kamēr gatavo pārējo.
    •  Lielā traukā stingrās putās saputo krējumu. Iemaisa  iebiezināto pienu, izmaisa viendabīgu.
    • Liek klāt izmērcēto safrānu kopā ar visu ūdeni, saberzto kardamonu, rožūdeni, uzmanīgi iemaisa riekstus, nedaudz atliekot pasniegšanai.
    • Saldējumu liek noslēdzamā traukā vai arī vairākkārtīgi pārklāj ar plēvi, liek saldētavā uz 6–8 stundām.
    • To var sadalīt un sasaldēt arī porciju trauciņos.
    • Pasniedzot saldējumu pārber ar atliktajiem riekstiem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk