Santa.lv
Developer mode enabled
  • Meklēt recepti

    Īsts ukraiņu borščs

    Zupas
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    6. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Pārbaudīta ģimenes recepte, kas pie mums atceļojusi no Krimas. Vārīsim, baudīsim, un slavēsim ukraiņu plašās sirdis un lielisko virtuvi!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    3st 20m
    2 vērtējumi
    5/5
    • Apmēram 5–6 litru tilpuma katlam
    • Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Tajā liek sālī un piparos svaidītu gaļu un cep apmēram stundu.
    • Liek katlā un pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai katls pilns. Pievieno veselu sīpolu, burkānu, laurlapu, smaržīgos piparus un krietnu šķipsnu sāls.
    • Uzvāra, noputo un uz mierīgas liesmas vāra apmēram 3 stundas. Tad izzvejo garšaugus un saknes.
    • Zupā pievieno kartupeļus. Bietes sajauc ar balzametiķi, atstāj ievilkties.
    • Pannā uz vidēji lielas liesmas uzkarsē dažas karotes eļļas. Apcep sīpolus, līdz viegli zeltaini.
    • Pievieno burkānus un apmaisot turpina cept, līdz tie gaiši un atmaiguši.
    • Samazina liesmu, pievieno bietes un apmaisot pasautē 5 minūtes.
    • Zupai pievieno kāpostus. Pēc 5 minūtēm pievieno arī pannas saturu.
    • Zupu vāra, līdz kāposti gatavi – mīksti, taču ne pārvārīti (tā, lai neizšķīst). 5 minūtes pirms zupa gatava, tajā iemaisa sakapāto ķiploku.
    • Noņem no uguns un ļauj ievilkties.
    • Pasniedz ar dillītēm un karoti krējuma.

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk