Santa.lv
Developer mode enabled
  • Meklēt recepti

    Haluškas – tradicionālas ukraiņu klimpas

    Pamatēdieni
    Daina Lapiņa
    8. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Haluškas
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Haluškas
    Ēdiens, kas izmaksās dažus eiro, bet garšos par miljonu! Vienkāršas un ātri pagatavojamas vakariņas no ukraiņu virtuves krājumiem.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    • Izsijātus miltus ar šķipsniņu sāls sajauc lielā bļodā.
    • Miltu vidū izveido bedrīti, tajā iesit olu, pievieno kausētu sviestu un siltu ūdeni.
    • Ar dakšu vai karoti sajauc, tad ar rokām samīca, pēc vajadzības pievienojot vairāk miltu vai ūdens, līdz izveidojas vidēji mīksta, gluda mīkla.
    • To sadala daļās un katru izrullē garā, tievā desiņā.
    • Desiņas sadala nelielos gabaliņos, pa daļām liek uzvārītā viegli sāļā ūdenī, līdz uzpeld.
    • Vēl mirkli vāra, tad ar putu karoti izņem.
    • Sēnes sagriež gabaliņos, lielā pannā sakarsētā sviestā apmaisot apcep gaiši brūnas.
    • Liek klāt sasmalcinātu sīpolu un gabaliņos sagrieztu bekonu, arī tos apmaisot cep dažas minūtes.
    • Pēc garšas pieber sāli un piparus.
    • Pievieno un iemaisa vārītās klimpas, cep, līdz tās sāk apbrūnēt.
    • Pasniedzot pārkaisa ar sagrieztiem lociņiem un dillēm.

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk