Santa.lv
Developer mode enabled
  • Meklēt recepti

    Citronu krēma rulete

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    29. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Citronu krēma rulete
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Citronu krēma rulete
    Gaisīga biskvīta rulete, kam viducī ieslēpts atspirdzinošs, skābeni salds citronu krēms.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    1st
    Pagatavošana
    15m
    Kopējais laiks
    1st 15m

     

    • Pagatavo citronu krēmu.
    • Katliņā sakuļ olas ar cukuru, norīvētu citronu miziņu un izspiestu sulu. Iemaisa cieti un gabaliņos sagrieztu sviestu.
    • Katliņu uz mazas uguns, nepārtraukti maisot, lēni karsē, līdz maisījums sabiezē un uzmet burbuli.
    • Noņem no uguns, iemaisa aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu, maisot to izšķīdina.
    • Krēmu atdzesē, neļaujot tam sastingt.
    • Biskvītam olu baltumus atdala no dzeltenumiem, saputo stingrās putās nepārputojot.
    • Dzeltenumiem pievieno cukuru un vaniļas cukuru, saputo biezu un pufīgu.
    • Piesijā un iemaisa miltus un trešdaļu putoto baltumu, izmaisa viendabīgu, tad liek klāt un vienmērīgi iecilā pārējo baltumu masu.
    • Mīklu izklāj apmēram 30 × 25–27 cm kantainā veidnē uz cepampapīra, krāsnī 180 grādu temperatūrā cep zeltainu, apmēram 15 minūtes.
    • Izgāž no veidnes, noņem papīru, biskvītu viegli saritina un atdzesē.
    • Saputo saldo krējumu un iemaisa atdzesētajā, vēl nesastingušajā krēmā.
    • Biskvītu atritina, pārklāj ar krēmu un uzmanīgi saritina ruletē. Ietin cepampapīrā un uz dažām stundām vai uz nakti liek ledusskapī sastingt.
    • Pārkaisītu ar pūdercukuru griež biezās šķēlēs.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk