- Sviestu sagriež mazos gabaliņos, liek bļodā ar miltiem, pieber arī šķipsniņu sāls un visu saberž sīkās drumstalās.
- Burkānu sarīvē sīkās skaidiņās, ieirdina drumstalās, līdz maisījumu var saspiest pikā, kas turas kopā, un saveļ bumbā.
- To saplacina un izrullē plānā apaļā plāksnē, lai ar to varētu izklāt 20 cm lielu tartes vai picas veidni, kas iesmērēta ar taukvielām.
- Apmali nolīdzina, lieko mīklu virs tās nogriežot, un veidni liek ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.
- Nomizotus sīpolus pārgriež uz pusēm un sagriež pusgredzenos.
- Liek pannā uzkarsētā eļļā, pārkaisa nedaudz sāls un apgrozot lēnām cep, līdz sīpoli sāk karamelizēties, aptuveni 15 minūtes.
- Noliek atdzesēties.
- Bietes nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās, tās liek veidnē uz ieklātās mīklas, nolīdzina un pārklāj ar ceptajiem sīpoliem.
- Olas sakuļ ar pienu, pievieno sāli, vienmērīgi pārlej pildījumam, pārkaisa piparus.
- Veidni liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā tarti cep zeltaini brūnu, 40–45 minūtes.
- Padzesētu griež gabalos.
Biešu un sīpolu tarte
Pamatēdieni
8. decembris, 2020
Komentēt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Biešu un sīpolu tarte
Sātīga, eleganta sāļā uzkoda pie vīna glāzes. Šai tartei ir kraukšķīga un veselīga pilngraudu un burkānu garoziņa ar sulīgu pildījumu.